Over mij

oktober 3, 2010

14522985_1811007325811734_8292110289402829126_n-2My story
Ik heb inmiddels veel landen gezien en honderden (wetenschappelijke) artikelen bestudeerd. Na deze ervaringen kom ik tot een algemene conclusie: buiten kaders denken, ontwikkelingen tijdig herkennen en hierop blijven anticiperen, maatschappelijk betrokken zijn en internationaal blijven handelen zijn de sleutelwoorden voor succes! Niet alleen voor onze huidige samenleving, maar ook voor de toekomstige generatie die na ons volgt. Dit zijn dan ook de kernwaarden die ik graag uitstraal.

Wat doe ik concreet?
Ik ben van mening dat technologie en innovaties (zoals nieuwe business modellen, nieuwe verdienmodellen en nieuwe managementmodellen) de wereld kunnen verbeteren en de wereldwijde welvaart kunnen bevorderen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om me te focussen op sociale innovatie.

Sociale Innovatie houdt in: het bedenken en uitvoeren van nieuwe strategieën, concepten, ideeën en organisaties die een oplossing bieden voor grote huidige- en toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Om de (sociale) innovatie daadwerkelijk te kunnen bevorderen, moeten er naar mijn mening drietal stappen worden gerealiseerd:

  1. Kennis over technologie en (sociale) innovatie dient overal te worden bevorderd
  2. Verbindingen en samenwerkingen tussen organisaties, bedrijven en burgers worden gestimuleerd
  3. Organisaties en bedrijven moeten ondersteuning krijgen bij het invoeren van innovaties/veranderingen

Hoe bevorder ik technologie & sociale innovatie?
Om de kennisoverdracht over technologie en (sociale) innovatie te bevorderen, spreek ik zeer regelmatig op diverse evenementen/conferenties. Als trendwatcher en spreker bied ik duidelijkheid aan mijn klanten over de huidige wereldwijde ontwikkelingen en de ontwikkelingen van de toekomst. Naast het spreken verzorg ik workshops en trainingen over oa. artificial intelligence, IoT, big data, robotica, nieuwe management modellen, nieuwe business modellen, (technologische) ontwikkelingen, wereldwijde innovaties & trends, social media en internationaal zaken doen.

Om de verbindingen en samenwerkingen te stimuleren, heb ik Global Innovation Map ontwikkeld. Global Innnovation Map heeft als doel om technologie en (sociale) innovatie online zichtbaar te maken en diverse organisaties/bedrijven met elkaar in verbinding te brengen. Iedereen die zich bezig houdt met het verbeteren van de wereld met behulp van technologie & (sociale) innovatie kan zich gratis aanmelden voor Global Innovation Map.

Naast het online matchen, organiseer ik met mijn samenwerkingspartners evenementen en conferenties rondom sociale innovatie.

Tot slot begeleid ik waar nodig samen met mijn samenwerkingspartners de organisaties/bedrijven bij het invoeren van innovaties en veranderingen.  Hoe sneller de organisaties en bedrijven zich aanpassen aan de veranderingen, des te groter is de kans om te (blijven) voortbestaan en betere prestaties en omzet te realiseren.  En hier hoop ik mijn bijdrage aan te kunnen leveren.

Blogs
In mijn blogs beschrijf ik frequent actuele informatie en boeiende artikelen over nieuwste technologieën, nieuwe business modellen, nieuwe managementmodellen en doorbraakinnovaties. Lees hier het nieuws en de blogs over de mega trends en de ontwikkelingen die ons leven en werk veranderen. Ben je op de hoogte van de nieuwste innovaties en weet je wat dat betekent voor je organisatie? Ben jij klaar voor de toekomst?

Why
Internationalisering, internet(technologie), dagelijkse nieuwe uitvindingen, standaardisering en de ontwikkelingen in de richting van open-sourcecode maken het tegenwoordig mogelijk dat zelfs tieners in staat zijn om iets nieuws te gaan ontwikkelen. Voor de leiders, de onderwijzers en de medewerkers van diverse organisaties is het van belang om bewust te zijn over dergelijke wereldwijde ontwikkelingen. En mijn primaire doelstelling is om bewustzijn te creëren en samen met mijn klanten oplossingen te bedenken voor diverse uitdagingen.

Mijn droom
Ik heb zelf uiteindelijk een droom: de wereld helpen te verbeteren door middel van technologie en innovatie!

Waarom deze droom? Ik kon al programmeren en hacken op mijn 15de, heb jarenlang in de IT-sector gewerkt en als geen ander weet ik hoe eenvoudig het is om technologie voor een goed doel in te zetten. Daarnaast heb ik gezien dat waterschaarste wereldwijd kan worden opgelost door water uit de lucht bijvoorbeeld te halen. Energie kan gratis overal beschikbaar worden gemaakt door diverse technieken slim te gebruiken. Voedselschaarste kan worden opgelost door win-win situatie overal te creëren. Zo zijn er veel andere toepassingen van technologie en innovaties te benoemen die de wereld een stukje beter kunnen maken. Om deze reden heb ik gekozen om me te focussen op het verbeteren van de wereld door middel van technologe en (sociale innovatie).

Mijn achtergrond
Ik ben een jonge, ambitieuze vrouw die anders denkt en doet. Momenteel ben ik 31 jaar oud, ik ben geboren in Kabul (Afghanistan) en sinds 2009 ben ik werkzaam als een zelfstandige ondernemer. Met mijn bedrijven help ik de organisaties/bedrijven met het verbeteren van prestaties en met (blijven) innoveren.

Qua achtergrond heb ik drie studies afgerond:  Management, Economie en Recht (HBO), Bedrijfskundige Informatica (HBO) en Master in Bestuurskunde. Waarom drie studies? Omdat ik graag een schakel wil zijn tussen de IT,  de publieke organisaties en de private organisaties. Vanwege mijn goede studieprestaties en hoge maatschappelijke betrokkenheid, ben ik tot met heden in aanmerking gekomen voor diverse prijzen, waaronder een stimuleringsprijs voor allochtonen toptalent van Nederland. Indien gewenst kunt u hier zien wie mijn opdrachtgevers zijn geweest.

Zullen we samenwerken?
Bent u benieuwd hoe ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor een boeiende en vooral inspirerende workshops en consultancy trajecten.

20150712_144625-3