Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

De mogelijkheden van 3D printers nader toegelicht

Eerder heb ik een blogartikel geschreven over 3D- en 4D printers, met name over wat er allemaal met deze nieuwe printers mogelijk is. Nu wil ik graag nog een aantal fascinerende praktijkvoorbeelden geven, en op deze manier nog beter de nieuwe wereld van de technologie te schetsen!

Eerste 3D-geprinte auto is een feit
Met 3D printers kunnen niet alleen kopjes voor thee worden gedrukt, maar ook werkende auto’s. En niet zomaar auto’s, maar auto’s die sneller kunnen rijden dan welke auto dan ook. Onderstaande video zegt ook meer dan 1000 woorden:


3D geprinte gebouwen en meubilair
Binnen no time een eigen gebouw neerzetten, geheel naar eigen wensen? Dat kan nu al! In China zijn er al twee gigantisch grote gebouwen neergezet, met behulp van 3D printers. Kijk hier de video:

Hoe lang kan het duren voordat je je eigen appartementje neergezet hebt met behulp een 3D printer? Als het aan de Chinese bedrijven ligt, binnen 24 uur. Kijk de video:

In de nabije toekomst komen er nog meer 3D neergezette gebouwen! Zo zijn er ook in Dubai al diverse projecten gestart, met als doel om 3D geprinte huizen inclusief meubilair op maat voor diverse opdrachtgevers neer te gaan zetten.
En daar houdt het niet mee op. In Dubai zijn er al plannen gemaakt om een 3D geprinte museum neer te zetten, waar de nieuwste gadgets en technologie gezien kunnen worden. Onderstaande video geeft een schets hoe de museum van de toekomst uit zal zien:


Een 3D geprinte brug in Amsterdam
Ja, ook in Nederland zijn de 3D printers hot. Zo zijn er nu al plannen gemaakt om in Amsterdam vanaf september 2015 een 3D geprinte brug neer te zetten. Meer informatie:


Kledingindustrie
Je droomt vast wel van dat mooie kledingstuk, eentje dat je geheel naar je eigen wensen op maat kan laten maken. Echter het is vaak duur en tijdrovend om een jurk met alle gewenste details momenteel te hebben. Met een 3D printer thuis zullen dergelijke beperkingen binnenkort tot het verleden tijd behoren:


3D geprinte organen en ledematen
In mijn vorige blog heb ik beschreven dat de 3D printers nu al worden gebruikt in de medische wereld. Deze video schets te mogelijkheden en de toekomstige ontwikkelingen nog duidelijker:

En om het verhaal nog niet gekker maken: 3D printers zullen binnenkort worden gebruikt om zelfs menselijke stamcellen te gaan printen… Kortom, 3D printers zullen invloed hebben op alle branches, want de mogelijkheden van 3D printers en 4D printers zijn enorm!


Gevaren…
Naast de positieve ontwikkelingen, brengen 3D printers ook gevaren mee. Zo kunnen er bijvoorbeeld hiermee wapens en gewelddadige robots worden uitgeprint.. Hoe onze samenleving met dergelijke (nieuwe) problematiek zal omgaan, zal in de nabije toekomst blijken.


Zelf met een 3D printer gaan werken
Wil je gaan sleutelen met een 3D printer? Kom dan naar Permanent Future Lab van Seats2meet. Hier kan je van dichtbij een 3D printer zien, en hiermee zelfs iets leuks gaan uitprinten! Adres: Moreelsepark 65, Utrecht. Openingstijden: alle werkdagen, van 9:00-17:00 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *