Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Help je mee om maatschappelijke vraagstukken in beeld te brengen?

8363737128_5dddbf1d43_k

Lieve lezers,

Allereerst mijn excuses dat ik afgelopen weken niks heb gepost. Voor een tijdje verbleef ik in Egypte. Sinds ik terug ben, is mijn agenda zo vol dat ik niet aan bloggen toe ben gekomen.

Afgelopen weken ben ik met een team druk bezig geweest met het organiseren van een conferentie rondom ”sociale innovatie”. Dit wordt geen gewone conferentie, maar een conferentie waar versnelling ontstaat. Dat is althans onze doelstelling. Ideeën komen direct tot leven, zo kun je de conferentie benoemen. Bedenken, verbinden en toepassen gaat bij ons het liefst hand in hand. Zo versnel je immers vernieuwing en breng je verandering direct in de praktijk.

Waarom een conferentie? Technologie en diverse sociaaldemografische ontwikkelingen zorgen voor enorme uitdagingen: andere systemen, organisaties, cultuur en time-to-market zijn nodig, terwijl stenen niet zomaar meebewegen. Veerkracht en handen in een slaan is nodig. Van systemen, technieken maar ook vanuit de wijze van samenwerken. En dus sociale innovatie is er nodig om goed in te kunnen spelen op de veranderingen om ons heen.

Wat is sociale innovatie eigenlijk? Er worden verschillende definitief voor sociale innovatie gehanteerd. Wij onderschrijven zelf de definitie van sociale innovatie van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI): ‘Sociale Innovatie is een verzamelnaam voor hedendaagse initiatieven van mensen en organisaties gericht op innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken’

Hoe kan je ons helpen? In aanloop naar de conferentie voeren wij een actieonderzoek uit. Wij willen graag eerst inventariseren wat zijn de huidige maatschappelijke vraagstukken. Bovendien willen wij graag de conferentie zo organiseren dat het evenement zoveel mogelijk toegesneden is op verwachtingen van iedereen. Zowel het programma, als de toegangsprijzen worden bepaald door de ”community”, dat is het idee.

Om het bovengenoemde te kunnen realiseren, willen wij weten met welke vragen iedereen persoonlijk zit. Daarom wil ik jullie graag vragen om via www.connectingcentre.com/vragenlijst een digitale vragenlijst in te vullen. Na de analyse van de vragenlijst, gaan wij op zoek naar de manieren om aan ieder een voorkeursbehandeling te geven tegen de laagst mogelijke kosten.

De uitkomst van de enquête worden uiteindelijk in de vorm van een infographic gepresenteerd, welke wij persoonlijk aan alle respondenten mailen/opsturen. Tevens worden de resultaten van het onderzoek elke maandag rond 12 uur gepubliceerd via www.connectingcentre.com/resultaten

Mocht je vragen hebben over de conferentie, neem dan gerust contact met mij op.

PS: kan je mij helpen om de enquete zoveel mogelijk onder aandacht te brengen bij een breed publiek? Stuur gerust onderstaande banner op! Mijn grote dank voor hulp 🙂

connectingcentre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *