Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Beste duurzame projecten wereldwijd (1)

duurzame-energie-in-2020-1024x495
Foto: www.zonneenergievooruwbedrijf.nl

Duurzaamheid, dat willen wij allemaal. Vooral door de klimaatverandering, uitdroging van water, toenemende bevolkingsgroei en toename van armoede wereldwijd, is het streven naar duurzame projecten en nieuwe innovatieve producten in de laatste decennia toegenomen.

Maar welke indrukwekkende duurzame projecten springen eruit? In deze blog ga ik de beste duurzame projecten behandelen, projecten die zowel in Europa als erbuiten zijn volbracht. Heb je vragen? Stel ze gerust via dit contactformulier.

Zonenergie
Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Slechts 5 procent van energie wereldwijd zou momenteel via zonne-energie opgewerkt worden. En dat is wel jammer, want de mogelijkheden van zonenergie zijn enorm.

Solar Bridge of London
”Solar Bridge of London” is zo’n project dat succes heeft geboekt. Kijk in deze video meer informatie:

Grootste drijvende zonnepaneel van Europa
De grootste drijvende zonnepaneel van Europa zal in 2016 in Engeland worden geopend. Het zijn er in totaal 23.000 zonnepanelen, die vermogen opwekken van 6,3 megawatt. Meer informatie kan je hier lezen: www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/4254078/2016/03/01/Grootste-dobberende-zonnepark-bijna-ingeplugd.dhtml

Grootste solar-tower van Israel
In Israel gaat de grootste op zonne-energie draaiende gebouw in 2017 open. Dit gebouw zal beschikken over 50000 ramen, die allemaal duurzame zonne-energie opwekken. Meer informatie:


Amerika koploper van zonenergie
In Amerika zou het gebruik van zonenergie in 2015 met maar liefst 17% zijn gestegen, ten opzichte van het jaar ervoor. Meer informatie:


Je kan hier aanvullende informatie lezen over het gebruik van zonenergie in Amerika: www.technologyreview.com


Smog-filtering tower van Rotterdam
Ook in Nederland zijn we met innovatieve projecten bezig. Neem nou de smog-filtering tower van Rotterdam. Rond deze toren zou niemand last hebben van smog. Dit gebouw zou in staat zijn om lucht te kunnen filteren. ”De ‘Smog Free Tower’ van de Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde reinigt per uur 30.000 kubieke meter en gebruikt hiervoor niet meer energie dan een waterkoker. De energie die de toren gebruikt is uiteraard groen”. Meer informatie kan je hier lezen www.nrc.nl/nieuws/2015/09/09/rond-deze-toren-heeft-niemand-last-van-smog of kijk deze video:

Smog Filtering TowerThis is basically a vacuum cleaner for the air. Meet the world’s first smog filtering tower.

Geplaatst door Futurism op donderdag 3 maart 2016


‘Gratis stroom’-fiets
Een prachtige uitvinding is de fiets die stroom kan opwekken. Als je één uur op deze hometrainer trapt, wek je genoeg energie op voor 24 uur.

Meer informatie over de stroom-fiets kan je hier lezen.


Green Electricity
Wetenschappers is het gelukt om van groente energie op te wekken. Op deze website staat meer aanvullende informatie hierover: www.scienceinfusion.com/green-electricity-energy-harvested-plants

Bio-energie in China
Ook van grofvuil kan energie gewekt worden. China is momenteel bezig met het bouwen van een centrale die 1/3de van Shanghai’s grofvuil dagelijks zou kunnen omzetten naar energie. Meer informatie staat hier: China is building the largest waste-to-energy plant in the world


Mogelijkheden in de toekomst
Wat we in de toekomst gaan meemaken is natuurlijk onzeker. Wel zijn er wat voorspellingen aanwezig dat energie net als lucht kosteloos beschikbaar zal worden voor iedereen. Gebouwen die afval op water inzamelen en deze in energie omzetten, zijn dan ook de mogelijke scenario’s. Hieronder zie je meer informatie:

This futuristic floating city will be made out of garbage and house 20,000 residents.

Geplaatst door Tech Insider op zondag 28 februari 2016

 

Lees ook: Schone energie breekt records ondanks goedkope olie :
www.duurzaamnieuws.nl/schone-energie-breekt-records-ondanks-goedkope-olie

Binnenkort post ik meer projecten. Heb je vragen, stel ze dan gerust via dit contactformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *