Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Vliegen naar je werk? Technologie (jetpack) maakt dat mogelijk!

b03651782799d8ee9eb78523a59ecd7c-1431502625
Foto: Videostill YouTube

Jetpacks zijn momenteel zo erg fascinerend. Voorheen waren ze te zien in Sci-Fi, maar nu zijn de ongrijpbare jetpacks toch echt een feit. Hoewel ik nog nooit zelf een jetpack heb gedragen, toch kijk ik er met grote enthousiasme naar uit om een jetpack uit te gaan proberen. Wat is een jetpack en wat kan je ermee? Deze blog beantwoord deze vraag en gaat over de jetpacks!


Wat zijn de jetpacks?
Al jaren dromen mensen ervan om met vleugels op hun rug te kunnen vliegen. En deze droom is momenteel dankzij een jetpack een werkelijkheid geworden. Een jetpack is een apparaat dat gedragen wordt op de rug, en voorzien is van reactiemotoren (raketmotoren) die bijvoorbeeld een straal gas uitstoten. De stralen van de jetpack zijn vooral naar beneden gericht, om de zwaartekracht te compenseren. De jetpacks maken het mogelijk om van locatie A naar locatie B te vliegen. Deze jetpacks kunnen een snelheid van meer dan 195 kilometer per uur halen!

Er wordt geschat dat een jetpack tussen 75.000 en 134.000 euro gaat kosten, en al vanaf 2016 beschikbaar wordt gemaakt voor de consumentenmarkt. Dit betekent dus ook dat we bijna zeker in de nabije toekomst in staat zullen zijn om naar ons werk te gaan vliegen!


Praktijkvoorbeelden
Yves Rossy en Vince Reffet zijn heel beroemd geworden omdat zij over een moderne jetpack beschikken. In mei 2015 hebben zij het volgende filmpje gepubliceerd waarin ze vrolijk met een jetpack over Dubai vliegen:


Kort geleden gingen de twee pilots een stapje verder. Ze trokken de jetpack aan om naast een A380, het grootste passagiersvliegtuig (ongeveer 72 meter lang) ter wereld, te zweven. De beelden zijn echt fascinerend!


Naar verwachting zullen de eerste jetpacks voor de consumentenmarkt al in 2016 te verkrijgen zijn. Deze jetpacks voor de consumenten zien er dan als volgt uit:


Meer nieuwe (alternatieve) vervoersmiddelen kan je lezen in mijn vorige blog.

En als laatste kan ik de volgende video ook aanbevelen om te bekijken. In de video is Jeff Provenzano te zien. Hij besloot om van 3000 meter hoogte naar beneden te springen terwijl hij vastzat aan de bank. Skydiven op zijn geks is dat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *