Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Nederlands vestigingsklimaat (2016)

Marya trendsOp 22 mei jl. heb ik een bijeenkomst van EY bijgewoond. EY is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy en belastingadvies. Tot 2013 was het bedrijf beter bekend onder de naam Ernst & Young.

Tijdens de bijeenkomst van EY werd het rapport ”Barometer Nederlands vestigingsklimaat 2016” gepresenteerd. Uit het onderzoek van EY blijkt dat het aantal buitenlandse investeringsprojecten in Nederland aanzienlijk stijgt, met maar liefst 47% ten opzichte van 2014.

Wij lopen in Nederland vrijwel in alle sectoren voorop, behalve op productie en internet datacenters. Willen wij in Nederland internationaal competitief blijven, dan moet er veel worden geïnvesteerd in trainingen, onderwijs en innovaties actief ondersteunen. Momenteel grootste probleem is dat Nederland onvoldoende digitaal talent heeft, wat soms de bedrijven ertoe dwingt om uit het buitenland talent binnen te halen.

Uit het onderzoek van EY blijkt verder dat het vertrouwen van buitenlandse investeerders in het Nederlands vestigingsklimaat daalt, ondanks de forse investeringen die er in diverse projecten zijn gedaan. Dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat Nederland werkgelegenheid en kennis misloopt. Het bevorderen van vertrouwen van buitenlandse investeerders is dus zeer noodzakelijk.

De sterke- en minder sterke punten van het Nederlandse vestigingsklimaat zijn in de onderstaande grafiek weergegeven:

ice_screenshot_20160525-234950
Foto: www.ey.com

Meer informatie over de bijeenkomst kan je hier lezen, of bekijk de onderstaande video. Download hier indien gewenst het rapport van Barometer Nederlands vestigingsklimaat 2016 als PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *