Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

OceanOne humanoid duik robot met artificial intelligence technologie

Een nieuwe humanoid robot, ontwikkeld aan de Stanford University door Oussama Khatib, heeft onlangs een schat uit 1664 gevonden. De robot heet OceanOne. Deze robot kan de menselijke bewegingen uitstekend nadoen. OceanOne ziet er uit als een mens en is ongeveer anderhalve meter lang. En dat is niet alles, de robot is dankzij artificial intelligence ook in staat om te voelen wat het vast houdt. Hiermee kan de robot aan de onderzoekers diverse rapportages leveren. De onderzoekers krijgen ermee de mogelijkheid om op afstand ”te voelen” wat een robot doet en vasthoudt. Daar waar een mens niet in staat is om te komen, kan OceanOne worden ingezet.

De robot kan op afstand worden bestuurd. Aan de robot zijn diverse computers aangesloten. Dankzij diverse sensoren kan de robot rapporteren wat het ziet, doet en vasthoudt. Experts beweren dat robot in gevaarlijke arena’s kan worden ingezet om diverse onderzoeken uit te voeren.

Tot met heden heeft OceanOne een grote uitvinding gedaan: aan de Franse zuidkust daalde de robot af naar het scheepswrak La Lune, dat daar in 1664 zonk. Vervolgens slaagde OceanOne erin om een vaas, die al honderden jaren op de bodem van de oceaan lag, veilig mee terug te nemen naar boven.

Meer informatie over OceanOne kan je hier en hier lezen.

De volgende video laat OceanOne zien:


Dat robots schatten vinden is niet nieuw. Zo werd al in 2009, met een Helderse onderwaterrobot op de bodem van de Atlantische Oceaan, veertig kilometer uit de kust van Zuid-Argentinië, een miljoenenschat van bijna tien ton goud en zilver gevonden.

En ja, er zijn natuurlijk meer robots ontwikkeld die in oceanen diverse werkzaamheden kunnen gaan uitvoeren. Kijk bijvoorbeeld naar deze robot die op een enge slang lijkt, deze kan uitstekend worden ingezet voor bijvoorbeeld inspectiewerk:


Lees indien gewenst hier mijn andere artikelen over robots. Wil je een lezing van mij boeken, over bijv. robotica? Neem dan gerust contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *