Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Opvallend en succesvol ondernemen

Vaak wordt er geschreven dat ondernemerschap een vaardigheid is waarvoor men jarenlang moet studeren. Er worden daarnaast suggesties gedaan dat het niet zo eenvoudig is om een ondernemer te zijn. Voor een goedlopend bedrijf zou men eerst dure investeringen moeten doen.  Echter dit zijn allemaal aannames die niet kloppen. En de onderstaande ondernemers bewijzen het. Deze succesvolle ondernemers laten zien dat je niet over een al te groot budget hoeft te beschikken om honderden euro’s per dag te kunnen verdienen.  Hoe? Dat wordt hieronder beschreven.


Geld verdienen via knuffelen. Ja, dat is waar. Samantha Hess heeft er een bedrijf voor knuffelen geopend, een allereerste ‘knuffelwinkel’ ter wereld in de stad Portland in Amerika. Jarenlang runde ze een knuffelbedrijf vanuit huis, en daarna besloot ze er een professioneel bedrijf van te maken. Vraag was er veel, en aanbod was nihil. Al meteen na de opening kreeg Hess in een week meer dan 10.000 aanvragen.  Een uurtje knuffelen kost bij haar maar liefst 60 dollar (€50). Uitgerekend zou ze dus via haar bedrijf een aardig bedrag van 500000 euro al meteen kunnen verdienen. Voor een startend bedrijfje is dat natuurlijk niet slecht..


Korte filmpjes van 6 seconden maken. Ja, dat is ook een manier om flink veel geld mee te verdienen. Dat bewijst de 22-jarige Ben Phillips. Hij verdient geld met het maken van Vines voor zijn meer dan 1,3 miljoen volgers. Per seconde voor zijn filmpjes krijgt hij maar liefst 2.000 pond (2.800 euro) aangeboden, en in ruil hiervoor vertoont hij advertenties van een bedrijf/organisatie in zijn filmpjes.


Oppassen op kleintjes. Noa Mintz is pas 15 jaar oud en ze verdient veel meer dan velen van ons. Om precies te zijn maar liefst $500.000 per jaar via haar ”babysitting business”. Noa heeft inmiddels 75 medewerkers in dienst en zag duidelijk dat ze haar concurrenten voor kon zijn, door simpelweg iets lagere prijs te vragen van de klanten en iets betere kwaliteit van diensten.


Rijk worden dankzij je kat. Dat is Tabatha Bundesen, een voormalige serveerster heel goed gelukt. Dankzij haar beroemde Grumpy Cat is Tabatha nu heel succesvol. Haar kat is namelijk niet alleen de beroemdste kat ter wereld, maar ook de allerrijkste. Naar eigen zeggen heeft Tabatha dankzij haar kat tot nu toe 81 miljoen euro verdiend. Per jaar brengt de kat momenteel circa €50 miljoen op. Daarmee verdient de kat meer dan Christiano Ronaldo en Gwyneth Paltrow.

En hoe het allemaal begon? Zoals bij velen andere, een simpel onschuldige videofilmpje van 56 seconden op Youtube trok miljoen bezoekers aan. Tabatha zag duidelijk dat velen geïnteresseerd waren in haar kat, en ze begon hiermee haar business. Voor ze wist, kreeg Tabatha duizenden bedrijven aan de telefoon die haar kat voor de advertenties wilden inhuren. En dankzij deze advertenties heeft Tabatha nu een zeer succesvol bedrijf. Als ze nu zou stoppen met werken, hoeft ze immers nooit meer te werken..


Geld verdienen via kookworkshops. En dat terwijl je pas 8 jaar oud bent. Dat is de Australische Charli (8) aardig gelukt. Haar video’s op Youtube worden per maand door 29 miljoen mensen bekeken. Via advertenties die Charli dan vertoond op Youtube verdient ze circa 117.500 euro per maand.


Beroemd worden via Instagram als blogger. En beroemder worden dan wereldwijde DJ Tiesto.  Dat is Negin heel goed gelukt. De Nederlandse Negin Mirsalehi (25) heeft maar liefst 2 miljoen volgers op Instagram, ze blogt regelmatig over beauty, fashion en lifestyle.  Naar verluid krijgt Negin 4.000 Euro voor elke gesponsorde foto die ze op Instagram post. Mede door haar beroemdheid werkt Negin nu samen met grote merken zoals L’Oreal, Dior, Temptu, Forever 21, Dolce & Gabbanna en Lancôme. Negin reist regelmatig nu naar buitenland, en heeft van haar hobby duidelijk een top carrière gemaakt.

Hoe het allemaal begon? Wel, Negin Mirsalehi was aan het afstuderen, en ze wou zien hoe krachtig Instagram  en social media was. In 2012 opende Negin voor het eerst een account op Instagram en ging vervolgens hiermee beetje experimenteren. Binnen een zeer korte tijd kreeg Negin veel volgers, en Negin zag duidelijk dat Instagram met bloggen wel voor haar succes kon zorgen. En deze succesverhalen deelt Negin nu ook met de rest. Zo heeft Negin tijdens een interview  veel tips gegeven over hoe je succesvol een blogger kan worden, lees haar tips hier.


Nog meer succesvolle verhalen uit Nederland? Wel, Frances Lichtenberg heeft ook een voorbeeldfunctie. Frances heeft nu zo’n 60.000 volgers op Youtube, ze maakt thuis  regelmatig filmpjes over lekkere gerechten. Door hoeveelheid volgers en kijkers, is de Youtube-kanaal van Frances populairder dan het officiële YouTube-kanaal Allerhande (van Albert Heijn), Jumbo en Plus.


Naast de jonge ontwikkelaars van Facebook, Marktplaats, Google en Apple (allen waren in zolderkamer een bedrijfje begonnen), zijn er ook nu veel andere jonge succesvolle ontwikkelaars aanwezig. En nee, het zijn niet alleen de ontwikkelaars die afgestudeerd zijn, maar de ontwikkelaars die de middelbare school nog niet eens hebben afgerond. Een voorbeeld hiervan is de 17-jarige Nick D’Aloisio; hij ontwikkelde een app (Summly) en verkocht deze vervolgens aan Yahoo. In ruil hiervoor kreeg hij maar liefst  dertig miljoen dollar (23 miljoen euro).


Tot slot, heb je nog meer inspiraties nodig? Lees dan hier:  Need a Business Idea? Here are 55. Indien gewenst, lees dan hier een artikel over hoe je op Youtube succesvol kan worden. Hier staan ook aantal handige tips over voorkomen van fouten op Youtube: De 7 meest gemaakte YouTube-fouten. Voor eventuele vragen neem dan gerust contact met mij op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *