Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

ReGenVillages vlakbij Almere: eerste eco-dorp van Nederland

Vlakbij Almere zal er binnenkort een eerste ecologische dorp worden gebouwd, met 24 pilot huizen. In dit dorp, dat de naam ”ReGenVillages” draagt,  vormen duurzaamheid en gemeenschapsvorming de belangrijke uitgangspunt. De 25 huizen gaan gezamenlijk een wijk vormen die 100% zelfvoorzienend is.

ice_screenshot_20160530-145342

Het projectplan voor het dorp is bedacht door James Ehrlich, die werkt aan de Universiteit van Stanford. In de wijk ReGenVillages zal technologie volop worden benut. ”ReGen Villages will be entirely self-reliant and sustainable: growing their own food, generating their own energy, managing waste locally, and recycling water”.

In het dorp moet er dus uiteindelijk een nieuw type community worden gecreëerd die zijn eigen voedsel verbouwt, eigen elektriciteit opwekt en het afval recycled. De energie voor de wijkbewoners zal worden opgewerkt door een combinatie van geothermische energie, zonne-energie, wind en biomassa.

“We verwachten tonnen biologisch voedsel per jaar. De voedsel kan het hele jaar groeien in de kassen als aanvulling op de seizoensgebonden voedsel”, aldus James Ehrlich tegen Fastcompany. Meer informatie over het pilot-project kan je hier lezen.

2 COMMENTS
 • Jogé
  Reply

  Wat gaaf deze ReGen village woningen. Waar kan ik mij inschrijven om mee te doen?

  1. mb
   Reply

   Wat jammer dat dit op een diepte van 6 meter onder de zeespiegel wordt gedaan…! Waarom niet op een meer duurzame locatie..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *