Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

TORU Cube robot kan autonoom spullen pakken en terugzetten

ice_screenshot_20160617-142744

In Duitsland rijdt momenteel TORU Cube, een robot die geheel zelfstandig tachtig boeken per uur uit legbordstellingen kan pakken. De robot is ontworpen door een start-up uit München. Hoewel de robot nog in testfase zit, zijn de verwachtingen hoog. “Halverwege dit jaar denken we op 120 picks per uur te zitten”.

TORU Cube kan geheel autonoom/zelfstandig zijn weg vinden door een magazijn met legbordstellingen. De robot kan naar de juiste picklocatie rijden en zelfstandig een bestelde boek (of iets anders) van het schap pakken. Zodra het rek vol is, rijdt de robot naar de gewenste afdeling waar de boeken eruit gehaald kunnen worden.

”Robots in het magazijn bestaan al langer in de vorm van shuttles of AGV’s die bakken met artikelen naar een orderpickstation brengen. In deze toepassingen zijn nog altijd mensenhanden nodig om het juiste aantal artikelen uit de bakken te pakken en in verzenddozen te leggen. Wat de TORU Cube uniek maakt, is dat hij ook deze handeling overneemt. Een mens is niet langer nodig om volledig automatisch boeken uit een magazijn te halen en in een doos te stoppen”.

Meer informatie over TORU Cube kan je hier lezen, of bekijk de onderstaande video’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *