Mobile: +31 (0)619497764 Email Marya Yaqin

Email Marya Yaqin Email Marya Yaqin

Volledig transparante zonnepanelen

Het is wetenschappers gelukt om volledig transparante zonnepanelen te ontwikkelen, die niet zijn te onderscheiden van gewone glas.  Aan de Michigan State University is er afgelopen jaar veel gewerkt aan een nieuw transparant materiaal, “transparent luminescent solar concentrator” (TLSC), die de volgende generatie van zonnepanelen moet voorstellen. Resultaat kan je zien in de volgende video:

”Volgens SolarWindow kunnen de zonnecellen verwerkt op een gebouw van vijftig verdiepingen hoog, vijftig keer meer energie genereren, dan zonnepanelen op een dak”. SolarWindow stelt dat ondernemingen binnen een jaar tijd de investeringen kunnen terugverdienen door gebruik te maken van transparante zonnepanelen.

Stel je eens voor dat TLSC-materiaal wordt verwerkt in diverse apparaten, en onze mobieltjes of readers vanzelf opladen als we op vakantie zijn. Dan hoeven we niet telkens een stopcontact te zoeken.

Het valt dan ook niet weg te denken dat transparante zonnepanelen binnenkort een grote nieuwe trend worden. Wat zijn de mogelijke verwachtingen? Dan kan je zien in de volgende video:


In Nederland hebben we al een aantal leveranciers van transparante zonnepanelen. Voorbeeld hiervan is Sirius Solar. De panelen van Sirius Solar zijn voor 70% lichtdoorlatend waardoor deze uitstekend kunnen worden gebruikt voor serres, veranda’s en gevels.


Lees indien gewenst ook mijn vorige blogs:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *